10 juni, 2011

Si meg en ting supermammaer, hvordan rekker dere alt???

Å bli mamma har forandret livet mitt totalt, og selv om jeg ofte er sliten, synes jeg det er helt fantastisk! Men én ting har jeg skjønt, OG ikke minst slått meg til ro med: Av ting jeg gjorde før, er det nå MYE jeg ikke rekker å gjøre!

Støvfilla får lengre pustepauser enn før, gulvmoppen står og grynter i skapet og skittentøykurvens klagesang kan høres helt inn til naboen. På en "god dag", hvis jeg er heldig, rekker jeg kanskje å vaske to klesvasker, rydde ut av oppvaskmaskinen og re opp senga'!

Og da slår det meg, midt i magen, og skikkelig hardt, hvordan får egentlig supermammaene det til? De vasker, strikker, snekrer og syr, de deltar på interiørkonkurranser og messer, de baker deilige muffins til barna eller til journalisten som kommer for å ta bilder av det vakre hjemmet deres, de føder, de shopper, de plukker markjordbær og trer dem på strå, de har besøk, de drar på besøk, de treffer venninner på kafé, leverer og henter i barnehagen, og ikke minst, de knipser vakre og inspirerende bilder, og blogger om det hele! DET ER JO REN MAGI!

Jeg hadde store ambisjoner om å fortsette med kreativ interiørblogging, men når jeg ikke har flere rene truser i skuffen og ikke har gredd håret på minst en uke, så er det faktisk ikke blogging som prioriteres... Kan jo ikke gå i butikken uten truser!!!

All min tid går til tulla, bisken og mannen, og det har jeg, inntil videre, slått meg til ro med. Jeg koser meg og nyter familielivet, og hver dag sammen med knøttet er en gave.

Inntil videre er jeg ihvertfall veldig langt fra å være en supermamma, og det vet jeg med sikkerhet, for om to minutter står jeg foran speilet på badet og ser på gårdsdagens maskararester som rammer inn de rødsprengte øynene mine, og for og ikke snakke om håret, som ser ut som et kråkereir som bare såvidt har overlevd en stri storm på vestlandet. Og på gulvet bak meg ligger det et hav av skittentøy, som jeg ikke rakk å vaske idag heller.

Men en dag, kanskje. Kanskje jeg også blir en supermamma.Husarbeid og egenpleie får vente, akkurat nå er det tiden med tulla som betyr noe.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hei :) kjente meg veldig igjenn i det du skriver , men nå venter jeg nr 3 og det er rart hvor effektiv en blir etter vert ! Nå tenker jeg om meg selv rart jeg ikkje klarte å få ting unna med bare en unge men er vell at da er alt nytt og når ein får flere blir enn mer dreven :)men viktigs av alt er å kose seg og nyyyyytttteee ... Tiden går så fort ! Berre nyt det og ikkje tenke for mye på alt ein skulle ha gjordt,det er en tid for alt :) lykke til :) klem fra Janne

Kathrine 'Glimt' sa...

Slapp av... du er ikke alene :)
Jeg er langt i fra noen supermamma...
Nyte babytiden! Den går alt for fort ...blogge kan du gjøre siden :)
Ofte har vel disse supermammaer et eller to bloggbare hjørner tenker jeg... og roter på resten :) hihi
fin lørdag !

Lenemor sa...

Kjenner meg veldig igjen kjære deg.. Eg har hatt veldig urolige babyar, og det meste har blitt nedprioritert.. Men så sa ei klok venninde m mange barn; gjer alt det kjedelige når ungane er våkne og alt det DU har lyst til når dei søv. Det forandra alt for meg. No har eg 4 søte små, og mykje meir tid til både kos, husarbeid og til slutt det eg måtte ha lyst til. Kos deg <3 Leneklem

Louise sa...

Du er jo supermamma.. Du rekker jo alt det som er viktig i livet akkurat nå. Er et sitat som sier at: Ingen av vel ligget på dødsleiet og tenkt at de skulle vasket mer mens barna var små.

Renathe sa...

Hei! Synes ikke du skal prøve å være en supermamma, du skal være en super mamma. Supermammaer sliter ut både seg selv og barna sine, fordi de skal rekke å gjøre ALT! Jeg jobber i barnehage og har mange venner som også gjør det. Jeg hører stadig skrekkhistorier om utslitte barn, som har tusen aktiviteter og gjøremål på fritiden, og enda mer utslitte mødre som prøver å gi barna ALT og mer til i tillegg til jobb, husarbeid osv. Mitt råd til deg er å være deg selv, og kos dere sammen. Det er det viktigste. :)

Skrekk og Gry sa...

Muligens ikke Supermamma, men en super mamma. Er ikke det mye viktigere!?!?! ;)

Her er mannen i Nordsjøen så jeg alt faller på meg i perioder. Da legger jeg meg på likt med størstemann og finnes ikke sosial.
Vi får komme sterkere tilbake!!

:) mvh Gry

HusmorDronninga sa...

Det du (vi..) opplever nå , er vel helt normalt tenker jeg...
Det er riktig av oss å prioritere det nye familiemedlemmet, og innhente litt energi når de først hviler.. Da er det ikke så viktig hvordan huset ser ut, eller at det lukter nybakte boller når mannen kommer hjem... Det kommer etterhvert :) Klærne vasker seg jo selv.. men jeg kunne ofte ønske at de ble hengt opp, og brettet sammen av seg selv også.. :P

I vinter brukte jeg noen timer for meg selv etter at Tildemor hadde lagt seg.. eller noen timer en lørdagsformmidag, mens mannen russlet en tur med vesla, til å kose meg med symaskinen.. Det er ikke så mange minuttene som skal til før jeg oser av energi.. bare fordi jeg har fått pussle litt på med noe kreativt for meg selv...
Bloggen kommer alltis i siste rekke... Men så er det jo også derfor det blir oppdatert litt sånn i rykk og napp også da..hihi...

Nyt dagene som de er! Tiden går altfor fort.. og snart sitter du som meg.. og lurer på hvor i alle dager de siste 10 mnd er blitt av :)

klem fra
Kjersti

Gunhild sa...

Å, jeg synes det høres ut som du er en strålende fin supermamma allerede! Virkelig ingen bestemt mal på hvordan man skal være det, håper jeg? Selv om jeg skjønner hva du mener. Så tenker jeg at vi får prioritere og rekke over det som er viktig og riktig i vår familie, vår hverdag, vårt liv :) Og være tilstede der man er. Så er det kanskje slik at noe etterhvert går på rutinen, det er veldig annerledes med førstemann og når det kommer flere til- selv om det igjen blir mer å skulle rekke over og strekke til. Men igjen- så finner man sin rytme som passer for seg, og det er det viktigste tror jeg :) Du som skal trives og ha det bra! Kos dere videre, stor klem.

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Du er supermamma for din fine lille baby! :)

Klem M <3

Havfruen sa...

;))) du er en super mamma og det er det viktigste:)))
Kos dæ du:)
Klemmer :)

Min stil sa...

He he...Hærlig! Kjenner meg så igjen. Man vil så gjerne rekke alt, men er faktisk heldig hvis man får gå på do i fred :) Og supermamma tror jeg ikke man blir av å rekke alt, men heller det å ta seg tid til barna og bry seg om det som teller aller mest i livet. Barna bryr seg ikke så mye om det er ryddig, og nyvasket, så lenge de får tid og kjærlighet. Nyt heller denne tiden, og ta klesvasken kun når det "må" gjøres. Eller lei inn vaskehjelp (det har jeg gjort, og kan anbefale det på det sterkeste)
Klæmmer Susanne

Snertne sneller og små nøster sa...

Du er nok helt sikkert en supermamma, om man tenker på de kvaliteter som virkelig betyr noe her i livet :-) Etterhvert kommer man inn i rutiner som gjør at man ikke føler at alt flyter hele tida ;-)

Ha det godt - klem Siv

Merethe sa...

Kjære vakre deg.Du har akkurat blitt mor!! For første gang!! Alt er nytt, livet er snudd på hodet og skittentøyet like så:) Vet du, ofte tenker jeg : er de SÅ lykkelige, de barna som har "supermødre" som vimser hit og dit hele dagen, bruker MYE tid på bloggen, tar de ut av lek fordi de må gre håret og vaske trutemunner fordi mamma skal ta bilder mens de baker, sliter rompa av seg fordi kjøkkenet skal være så ryddig slik at de kan ta dagens bloggbilder osv osv.. Ja, jeg vet, det var satt heeelt på spissen, men alikevel.. Jeg tror at barna merker fort når de blir nedprioritert, fordi mammaen skal ordne, fikse og ha alt på stell 24/7 Nå er jo din tulle veldig liten enda, men du skjønner hva jeg mener... Hvil i at du gjør det som er viktigst for deg nå..nemmelig familien din..det andre kommer etterhvert. Tenk å angre på at man brukte babytiden på noe annet enn å kose!! huff..

En liten ting på hampen, sånn når lysten og orken til å fikse litt er der igjen- smårydd hele dagen! Jeg tar med meg leker og slenger de i lekekassen på vei inn på do,kjøkkenet blir tatt skikkelig etter hvert eneste måltid,og annet smårot som ligger rundt blir tatt i løpet av den dagen. På den måten holder det å bruke en liten time hver dag på husarbeid, det funker så bra her!! dessuten er det jo så mye mere lettere og gøy å vaske når det ikke ligger rot overalt. Vi har foreløpig litt liten plass med 5 barn og 2 voksne, men det går fint hvis man passer på å holde det i orden :)

Phu, det var lang kommentar! men shit au..

Kos deg!

Maleriet fargehandel sa...

Du er dronninga!

http://malingsdamene.blogspot.com/2011/06/sndagens-del-15-dronningen-av-decoupage.html

Mvh Heidi ;)

Unknown sa...

Livet med barn er en fantastisk endring, det er sikkert.. Jeg har tre smågull, og selv om livet er supertravelt og jeg sjonglerer som bare det, så gir det så mye også..

Etter ei stund vil du sikkert kjenne mer behov for egen-tida di igjen, og kreativiteten vil blomstre.. Inntil videre er det bare baby-kos som teller...:)

Barnelykke sa...

Slik kan jeg tenke meg at de fleste føler det til tider og periodevis !! Men det hører vel til sjeldenhetene at man hører om det . . . Takk for at du deler! Vi er der alle (tror jeg...)

B I R T E

salige lavendel sa...

Puh - ikke lett å finne overskuddskrefter og tid. Men du prioriterer jo riktig når familien kommer først, eller hva??

Hønemor sa...

Nettopp det samme lurer jeg på. De må være i sving absolutt hele tiden med noe for å få gjort alt de får til (streeebere, hvisketisk!). -Her står det av og til nyvaskede og tørketromlete klær i Ikea-poser, midt i stuen vår..i opptil en uke! ..Så lang tid kan det ta for meg å rydde opp :-D Har lagt min elsk på klær som kan tørketromles uten å krympe, hehe, så slipper jeg hvertfall bruke ekstra tid på å henge det opp :-D

Maiken sa...

Hehe, jeg føler jeg er litt der du er. Hvordan får man tid til alt? Sitter med bebisn i armene og tenker på alt som skulle vært gjort (ikke så lenge siden vi flyttet inn i ny leilighet, så er myyye som skulle vært gjort). Men så tenker jeg, får ta det siden, nå er det gulle som skal bli kjent med meg, og jeg han :) Og helt ærlig, så er jo det myyyyye kosligere enn klesvask og gulvvask osv ;D
Når fikk du jenta di da? :) Gratulere forresten:)

Hanne sa...

Jeg er enig, så enig, i det du skriver, og kan garantere deg at du helt sikkert får gjort mer enn meg :) Bruk tiden på tulla di du! Du er 100% mamma, ikke 100% husmor når du er i permisjon ;)

Marthe sa...

Hei!
Før et bra innlegg :D
Æ kjenne mæ så igjen.
Lillesnuppa mi e 10 uka og livet snudd opp ned. Hadde aldri trudd det skulle være sååååå slitsomt men sååå fantastisk på samme tid.
Legg dæ til i blogglista.