06 juni, 2010

BLOGGEPAUSE på ubestemt tid...

Det begynner å nærme seg 5 år siden jeg først opprettet bloggen "Marias skriblerier", og det som en gang var ment som en reiseblogg, gjorde flere tema-vendinger underveis, og endte til slutt opp som en skaperblogg.

Det er ikke lite jeg har pusset opp og laget de siste 3 årene, og jammen har det vært gøy! Men det har kostet tid og krefter også. Og nå har jeg, mildt sagt, gått på en skikkelig MAKEOVER-SMELL. Det kreative energilageret er tomt, og jeg kjenner det helt ifra lilletåa og opp til hårfestet at jeg ikke orker mer blogging eller flere oppussings-prosjekter. Slik jeg føler det nå vet jeg ikke om jeg noengang kommer tilbake, men jeg velger og ikke lukke døren helt.LIVET SKAL LEVES, IKKE BLOGGES...
I tiden fremover skal jeg mer enn noen gang forsøke å nyte livet. Jeg skal senke skuldrene og trekke pusten dypt - hver dag, og minne meg selv på hva som egentlig er viktig her i livet. For når alt kommer til alt, så har det faktisk jævlig liten betydning hvilke puter man har i sofaen, hva slags tapet man har på soverommet eller hva slags kopp man drikker te av. Det som betyr noe er menneskene vi har rundt oss, og de små øyeblikkene, som ikke avhenger av hverken stil eller eleganse, eller at ting skal være sånn eller sånn. Øyeblikkene står på egne ben, og det eneste et øyeblikk krever er tilstedeværelse.

Så jeg skal være mer tilstede i øyeblikkene, jeg skal lytte bedre, ta meg bedre tid.
Jeg skal lese gode bøker, vanne hageblomstene mens jeg nynner på lystige sommersanger, drikke blåbærsmoothie til jeg får blåbær-bart, sitte på verandaen og kjenne lukten av nyslått gress.

Jeg skal velge å se film med min kjære fremfor å blogge i timesvis, jeg skal leke "finne Lars" med Hannibal istedet for å "rote rundt" på andres blogger, jeg skal ta fotbad istedet for å blogge om at jeg gir fotbaljen en makeover, og jeg skal sove lenger istedet for å stå opp og male en bokhylle.

Husk: "Livet skal leves, ikke blogges!"

TAKK...
En varm takk til alle dere som har fulgt bloggen min, dere har drevet meg frem, gitt meg inspirasjon og energi. Jeg kommer til å savne alle de koselige tilbakemeldingene!

Ønsker dere alle en herlig sommer!

30 kommentarer:

Unknown sa...

Ja skjønner kjempegodt hva du mener. Merker selv at det kan bli mye innimellom. Men da er det bare å ta en pause og så blogge igjen når man får lyst til det. De værste jeg ser er når folk beklager for at de ikke rakk å blogge igår....da er bloggingen blitt for altoppslukende. Lykke til med å nyte livet- det skal jeg også gjør så godt jeg bare kan men for min del er det enda morro å blogge så da gjør jeg det helt til jeg en dag blir lei :-) Blåbærbart hørtes forresten ikke feil ut ;-)

HusmorDronninga sa...

Trist at det skulle ende sånn.. Men jeg skjønner deg veldig godt!
Håper den Kreative Maria vender tilbake snart, om enn bare for din egen del ;)Blogging er ikke noe man skal gjøre fordi man MÅ.. men fordi man synes det er gøy!

Lykke til videre, og nyt hver dag som om den var den siste!

God sommer!
Klem fra
HusmorDronninga

Tovepia sa...

Du kommer med sanne og viktige ord. Blogging skal være artig, men når man føler at det begynner å bli et ork, da skal man bare ta en skikkelig pause; det er sannelig andre ting her i livet som er MYE viktigere, som du selv nevner her.

Ønsker deg alt godt og masse klemmer fra meg;)

KKvinneblogger sa...

Kjære Maria!
Tusen takk for livsgleden du har vist gjennom bloggen din! Det er kloke ord du kommer med her.
Ønsker deg alt det beste :)Stor klem fra Brudeblogg.

Katrine sa...

Takk for alt du har delt av ditt liv, du har vært en stor inspirasjonskilde! Jeg forstår deg godt med ditt valg, og ønsker deg lykke til!! Nyt hver dag - og lev livet! :o)

CRISTINA sa...

Sooo SAAAAD !!! Your Blog is one of my favourites. I'll keep on visiting it again and again because you give me an enormous inspiration. But it's true ... you have to follow your heart and live your life!!! If you feel that this experience has come to an end, OK. But please, leave your blog OPEN and don't cancel it.
GOD SOMMER !!! Cristina (Italy)

Anne sa...

Fint og reflektert innlegg.
Har vært kjekt å følge alle dine oppussingsideer. Ønsker deg en god sommer !

Unknown sa...

Bra skrevet Maria!
Skjønner godt hva du mener, og 5 år med dine kreative utspring må vel føre til at man kanskje blir litt lei!
Selvfølgelig er det trist for oss som elsker bloggen din, men det er jo ikke oss du skal tenke på nå:)

Ha en herlig sommer Maria, så "sees" vi kanskje igjen?

Stor hadet klem fra Line

Gry sa...

Jeg ønsker deg alt godt fremover, og håper du fortsetter å være like kreativ!
Ha en fantastisk flott sommer!
Klem : )

Camilla sa...

Jeg vil få takke DEG! For herlige innlegg, masse flott inspirasjon og for alt du har delt med oss i disse årene. Jeg har lest bloggen din over de siste 2årene, og ville ikke være foruten den tiden jeg har brukt på det.

Ønsker deg alt vell her i livet.
Kanskje vi er heldig å få seg deg tilbake igjen.
Ta vare på deg selv.

Stor klem fra meg.

Anita fra hjerterommet sa...

Ja viktig å stoppe opp hvis bloggingen tar mer og mer plass i livet.. den skal jo bare være en liten del av det, en morsom helt frivilig del. :)

Nyt livet med blåbærbart og de små herlige øyeblikkene som du ville gått glipp av med nesa ned i tastaturer på dataèn.

Sommer klem fra anita

Bird on a wire sa...

*Applaus*
Veldig fornuftig det du sier, det spiller ingen trille hva slags puter man har i sofaen eller hva slags kopper man drikker av.
Jeg vil gjerne takke for mange inspirerende innlegg på bloggen din, nyt sommeren med smoothies og film og Hannibal og alt annet som gjør deg glad.
Sommerhilsen fra
From not to hot

Havfruen sa...

Ja, livet skal leves, ikke blogges!!! Ta deg fri til å leve...det er det viktigste her i livet. Jeg har selv store pauser i sommer. Vi maler hus og jeg nyter og se at vi får ny farge og koser meg med det.
Kos deg Maria...senk skuldrene og nyt livet. Det er for kort til å ikke nytes.
Klemmer fra meg og Major`n:)

Jorid + NOE Blog sa...

Hei Maria!
Jeg kommer til å savne de fargerike innleggene dine og gode hannibal! Men jeg frstår deg, kos deg og nyt livet. Gjør det du har lyst til og legg bort tanker rundt bloggen. Vet hvor mye tid det tar!! :-) Vi er her om du kommer tilbake, om ikke får vi prates litt på facebook! :-)

Ha en flott sommer vennen ♥
Godklem

h.espe sa...

Hei på deg vennen!
Tror det er mange som kjenner seg igjen i det du skriver - det er mye sannhet i de ordene... Vi må passe på å balansere, og ta vare på det som virkelig er viktig her i livet - tar bloggingen overhånd, er det noe som er galt... Har selv følt en del på det du skriver, noe som også har resultert i at jeg selv ikke har vært like aktiv som jeg var før. Men, jeg blogger enda videre, fordi jeg fortsatt har myyye glede i det - bare ikke så ofte, og så mye som før;o)

Tusen takk til deg for den fantastiske stunden jeg har fått følge deg her på bloggen. Ikke minst takk for ditt "stempel" på siden min;o) Håper selvsagt at du velger å ta en pause, og komme tilbake til oss etterhvert - men - uansett hva du gjør, skal du gjøre fordi du finner glede i det...!!!

Masse lykke til - nyt dagene og kos deg masse!!!!

Stor klem fra Hildegunn, som håper å "se" deg igjen...

Andrea sa...

Synes bloggen din er fantastisk, og den har gitt meg masse inspirasjon. Synes derimot ditt kanskje aller beste innlegg er dette innlegget! Takk, og god sommer! :)

Mor og datter sa...

Hei!
Jeg skjønner veldig godt hva du mener.. man må ha et liv og, man blir fort oppslukt i dette føles det som. Jeg å har lagt det litt unna innimellom.. Men nå er det litt fra og til innimellom, at det heller er mer kos.. en en greie man føler at man må!
Ta deg en velfortjent pause, så håper jeg du kommer tilbake. Og ser på det som moro. For du er noe helt utrolig kreativ!
Masse lykke til og kos deg masse!
Stor klem

Erika sa...

Godt sagt! Livet skal leves! Og blogg tar mye tid. Når man sitter i gyngestolen sin når man er gammel vil man tenke tilbake på gode minner, ikke at all tid forsvant i masse tid foran pc'n.
Men du har gledet mange med din kreativitet og inspirasjon og vi gleder oss hvis du kommer tilbake. Nyt mannen, hunden, malekostene, blåbærdrikk og de små gledene.Klem fra Erika

Alven sa...

Nyt LIVET :-) Og håper at du en dag kommer tilbake :-) For jeg kommer til å savne dine fargerike og herlige innlegg :-)

Klem ifra Alven

Janne i Fagerlia sa...

Veldig synd at du trekker deg tilbake, men dette er vel noe vi føler på alle innimellom. Blogging tar tid ja......

Håper du dukker opp igjen når lysten igjen er til stede. Takker for masse inspirasjon og flott skriving, og ønsker deg en riktig god og bloggfri sommer.

Renathe sa...

Oi... Dette høres jo ikke så bra ut. Blogging og oppussing skal jo være morsomt. Skjønner godt at du trenger en pause! Ta virkelig godt vare på deg selv og dine kjære, så håper jeg vi sees igjen en dag. :) Stor klem

Violetta sa...

Et flott innlegg! Blogging er gøy når det er lystbetont, men skummelt fordi jeg tror det skaper press, misnøye og konkurranse for mange. Interiør/eksteriør er jo kun et skall, verken mer eller mindre... Lykke til med pausen, og livet! :)

Aarto sa...

"Livet ska leves, ikke blogges" Underbart! Du har helt ret!!

wedding favours sa...

your articles and pictures are always an inspiration for all of us
Thank you

Anonym sa...

Hei på deg!

Nå er jeg skikkelig glad og skuffet på en gang! Glad fordi jeg ENDELIG har funnet en blogg jeg kunne tenke meg å følge med på, og fryktelig trist fordi du har bloggpause på ubestemt tid. Siden i går (min første tur innom bloggen din) har jeg lest ca alle innleggene dine og er SuPERinspirert! Du er kjempeflink og utrolig kreativ. Jeg håper du kommer tilbake for å blogge mer om en stund når du har fått motivasjonen tilbake!

Uansett - Lykke til videre med hva enn du bedriver dagene med utenom blogging! :) ;)

Klem fra Line :)

Rebecca & The Mutant sa...

Savner blogginnleggene dine!! Kom tilbake til bloggeverden!

Unknown sa...

Takk! Dette var fint skrevet :-) Enig, d kan være lett å glemme i bloggiveren.... :-) Lykke til med magen og den lille, og nyt det til fulle. Rutheart:-)

Unknown sa...

Takk! Dette var fint skrevet :-) Enig med det du skriver, d kan være lett å glemme i bloggiveren.... :-) Lykke til med magen og den lille, og nyt det til fulle. Rutheart:-)

Unknown sa...

Takk! Dette var fint skrevet :-) Enig, d kan være lett å glemme i bloggiveren.... :-) Lykke til med magen og den lille, og nyt det til fulle. Rutheart:-)

Anonym sa...

"Virtuous what I used to be in search of and fairly thoroughgoing as surface. Many thanks for placard this, I saw a yoke diverse related posts but yours was the optimum so much. I outlook it stays up to date, really like anxiety."

--------------------------------------------
纽约留学生
Also welcome you!