06 juni, 2010

BLOGGEPAUSE på ubestemt tid...

Det begynner å nærme seg 5 år siden jeg først opprettet bloggen "Marias skriblerier", og det som en gang var ment som en reiseblogg, gjorde flere tema-vendinger underveis, og endte til slutt opp som en skaperblogg.

Det er ikke lite jeg har pusset opp og laget de siste 3 årene, og jammen har det vært gøy! Men det har kostet tid og krefter også. Og nå har jeg, mildt sagt, gått på en skikkelig MAKEOVER-SMELL. Det kreative energilageret er tomt, og jeg kjenner det helt ifra lilletåa og opp til hårfestet at jeg ikke orker mer blogging eller flere oppussings-prosjekter. Slik jeg føler det nå vet jeg ikke om jeg noengang kommer tilbake, men jeg velger og ikke lukke døren helt.



LIVET SKAL LEVES, IKKE BLOGGES...
I tiden fremover skal jeg mer enn noen gang forsøke å nyte livet. Jeg skal senke skuldrene og trekke pusten dypt - hver dag, og minne meg selv på hva som egentlig er viktig her i livet. For når alt kommer til alt, så har det faktisk jævlig liten betydning hvilke puter man har i sofaen, hva slags tapet man har på soverommet eller hva slags kopp man drikker te av. Det som betyr noe er menneskene vi har rundt oss, og de små øyeblikkene, som ikke avhenger av hverken stil eller eleganse, eller at ting skal være sånn eller sånn. Øyeblikkene står på egne ben, og det eneste et øyeblikk krever er tilstedeværelse.

Så jeg skal være mer tilstede i øyeblikkene, jeg skal lytte bedre, ta meg bedre tid.
Jeg skal lese gode bøker, vanne hageblomstene mens jeg nynner på lystige sommersanger, drikke blåbærsmoothie til jeg får blåbær-bart, sitte på verandaen og kjenne lukten av nyslått gress.

Jeg skal velge å se film med min kjære fremfor å blogge i timesvis, jeg skal leke "finne Lars" med Hannibal istedet for å "rote rundt" på andres blogger, jeg skal ta fotbad istedet for å blogge om at jeg gir fotbaljen en makeover, og jeg skal sove lenger istedet for å stå opp og male en bokhylle.

Husk: "Livet skal leves, ikke blogges!"

TAKK...
En varm takk til alle dere som har fulgt bloggen min, dere har drevet meg frem, gitt meg inspirasjon og energi. Jeg kommer til å savne alle de koselige tilbakemeldingene!

Ønsker dere alle en herlig sommer!

04 juni, 2010

Makeover-kavalkade: RAMMER OG BILDER

Jeg har gjennomført mange makeover-prosjekter de siste 2-3 årene, og her kommer noen tilbakeblikk på noen rammer/bilder jeg har pusset opp... Klikk gjerne på bildene for å se detaljene bedre.

RAMME NR. 1
FØR! Et bilde kjøpt på loppis...

ETTER! Mintgrønn-shabbet ramme gjorde bildet litt finere!

RAMME NR. 2 og 3
FØR! To stk. tomme rammer... Hmm, hva kan det bli til?

ETTER! Rustne nøkler, stoff og maling ga dette resultatet!

ETTER! Maling + blonder + papirsommerfugler = barneveggpynt

RAMME NR. 4
FØR! En enkel svart IKEA-ramme...

ETTER! Hvitmaling + papirsommerfugler = SANT

RAMME NR. 5
FØR! Ramme i antikk stil fra Nille...

ETTER! Blomsterpynt, border og hvitmaling = søt bryllupspynt

RAMME NR. 6
FØR! Gull blir til tull?

ETTER! Fargerik, annerledes og morsom veggpynt!

RAMME NR. 7
FØR! To stk. enkle, hvite rammer fra IKEA...

ETTER! 2 stk. fargerike og unike rammer fra IKEA...

RAMME NR. 8
FØR! Et gammelt bilde fra Skeidar...

ETTER! Maling, tekstutklipp og dukrester ga dette resultatet!

RAMME NR. 9
FØR! Et bilde med mye potensiale!

ETTER! Interiørutklipp + lim + kroker = smykkeoppbevaring

RAMME NR. 10
FØR! Søtt bilde, men passende til bestemor, ikke til meg...

ETTER! Hvitmalte rammen, tok bort broderiet og satte inn et søtt bilde av bisken.

HOS VETERINÆREN
En kan jo ikke annet enn å flire av bilde nummer 3... Snakk om å konke' fullstendig ut! Hihihi... :)

Har hatt en lang periode nå med mange prosjekter, og jeg kjenner det har tatt på kroppen. Så denne helgen skal for det meste foregå i rolige og avslappende former og omgivelser (les: i sofaen, i sengen og i solstolen), og det blir godt.

Ønsker dere alle en solrik og fin helg!

01 juni, 2010

Det er mye rart man kan ramme inn...

I min kreative "karriere" har jeg rammet inn mye forskjellig, og mitt siste stunt er nok litt i overkant rart for mange. Men jeg synes det ble sprekt, og det gjorde jammen min kjære også! :) Sa han ihvertfall... men det var kanskje bare for å være snill? ;)

Voilá! En gammel lampett i en gammel lopperamme er både annerledes og morsomt å ha på veggen synes jeg!

Lyset skinner så fint igjennom de gammelrosa skjermene!

Lampetten kjøpte jeg for 50 kroner på bruktbutikk, og rammen er et loppefunn.

Slik ser lampen ut når den er av og dagslyset flommer inn i gangen. Dekorativ nå også, men aller finest om kvelden :)


HUND SOM TERAPI
Trude Mostue sa en gang: "Det hadde vært lengre køer hos psykologene hadde det ikke vært for kjæledyrene våre." Det ligger mye sannhet i det. For min del stemmer ihvertfall det, for Hannibal, han er terapi for meg.



Når jeg gråter kommer han med snuten sin og dytter borti meg. Når jeg ler, så går han bananas og får meg til å le enda mer. Og når jeg bekymrer meg kommer han med en bamse og sier "mamma, lek med meg"... Når jeg snakker med han, så skakker han på hodet og lytter, nøye. Når jeg er tiltaksløs og slapp, gjør han rare ting og minner meg på at livet sammen med en boxer aldri er kjedelig!


Og når jeg kommer hjem er han alltid glad... Takk, vakre skapning, du som varmer føttene mine når de er kalde, du som tar meg med ut på tur, og du som alltid sitter trofast ved min side.



Takk for mange hyggelige kommentarer i forrige innlegg! London-turen var fantastisk, kommer noen bilder om ikke så altfor lenge... Håper alle har det bra og nyter det deilige sommerværet som har blitt sendt til oss!

Til slutt, noen visdomsord på veien:
"Life is not about waiting for the storm to pass... It's about learning to dance in the rain."

Ha en herlig uke!