10 august, 2008

Dyretolk snakket med Hannibal

Tidligere denne uken hadde vi besøk av dyretolk og healer Pamela Fornell, og det var et utrolig interessant møte. Jeg har lenge ønsket å vite hva Hannibal tenker og føler om forskjellige ting, og meningen var at vi skulle få svar på noe av det vi lurte på. Og gjett om vi fikk svar! Det var fantastisk å få tilbakemeldinger som vi selv følte stemte veldig med Hannibal sin personlighet. Dyretolken visste forøvrig ingenting om Hannibal på forhånd.

Her er noen av spørsmålene vi stilte, og svarene vi fikk:

Hvordan har du det når du er hjemme alene, kjeder du deg eller er du redd? Og hva gjør du?

SVAR: "Jeg tar stolt på meg oppgaven å passe huset når dere er borte, og jeg synes det er helt greit, bare det ikke blir for lenge. Da føler jeg at oppgaven blir for stor for meg. Jeg liker å gjøre nytte for meg."

Kommentar: Her fikk også dyretolken opp bilder av at Hannibal patruljerte fra post til post når han var alene. Han gikk litt, kontrollerte at alt var greit, gikk litt til, og så la han seg. Dette stemmer veldig med hans atferd, for han passer veldig på, og går ofte fra vindu til vindu selv når vi er hjemme.

Får du nok tur og lek?

SVAR:
"Jeg vil gjerne kaste mer ball!"

Kommentar: Her fikk dyretolken opp bilder av at vi kastet en del ball på tur, og at Hannibal likte turrutinene sine veldig godt. Hun så at vi kastet ball, gikk litt, kastet ball og gikk. Noe som stemmer på en prikk!!! Hannibal elsker å løpe etter baller, kaste de opp i lufta og løpe frem og tilbake med de i munnen. Vi har alltid med en tennisball med tråd i på tur, men akkurat den dagen som dyretolken var der, hadde Lars glemt å ta den med...

Hva synes du om å bade?

SVAR: "Jeg synes ikke det er så gøy å bade. Jeg synes det er ekkelt å miste fotfestet og jeg føler meg ikke trygg. Men jeg liker å leke med hageslangen!"

Kommentar: Hannibal og bading har jo vært sommerens store prosjekt, for han er en liten vassfis. Selv med flytevest virker han ikke komfortabel med vannet når det blir for dypt. Men å leke i vannkanten synes han er kjempegøy! Og ikke minst, han digger å jakte på vannstrålen som kommer ut av hageslangen.

Hvordan har kroppen din det, er du frisk? Og sier du ifra til oss når du har det vondt?

SVAR: Jeg har hatt litt vondt i min høyre skulder, men den er nesten bra nå.

Kommentar: Noen dager tidligere var det en ettermiddag hvor Hannibal plutselig ble slapp og haltet på sitt høyre ben, men da vi klemte på det og undersøkte det, ga han ikke tegn til smerte. Jeg husker at vi tenkte at smertene kanskje kunne sitte lenger oppe, altså i skulderen. Vi ville se det hele an litt, og dagen etterpå haltet han ikke lenger.

Dyretolken fikk også opp at Hannibal var en hund som tålte mye. Hun fornemmet at han var en type hund som ignorerte smerter hvis han hadde det moro. Det samme inntrykket har jo vi. Han klager eller piper nesten aldri, og snubler han i noe og faller, eller stanger i noe, så bare rister han litt på hodet og løper videre. (Det har vært noen hendelser hvor jeg ikke har visst om jeg har skullet gråte eller le... Her forleden dag jaktet han på en katt i skogen, og da han skulle hoppe over noen veltede trestammer, så feilberegnet han litt, og gikk skikkelig på trynet i myra... Det så urkomisk ut, og også da bare ristet han litt på hodet og fortsatte jakten på den altfor raske katten...)

Tilbake til dyretolken... Det var en fantastisk opplevelse, og gjett om jeg ble inspirert til å ta et dyretolk-kurs! :)

2 kommentarer:

Dennis sa...

Fantastisk :)

Maria sa...

Ja, opplevelsen var heeeelt fantastisk!!

Pamelas hjemmeside:
http://www.pamelafornell.com