30 juni, 2006

Blomsten er plantens smil







































Noen bilder av blomster jeg har plukket, kjøpt, eller bare betraktet.

Martin Luther King

"Den største tragedien er ikke onde menneskers brutalitet,
men gode menneskers taushet"

29 juni, 2006

Kameraet, litt vann og meg



















Dagens bilde



















Fant dette bildet på nettet fra en fotokonkurranse, og synes bare det var fantastisk fint.

Sommeren vinner, for solen den skinner


















Idag er det, hva kan jeg si... VARMT!
Skulle vært forbud mot å jobbe på slike dager.
Kom dere ut til sommeren, og la solen danse samba på kroppene deres. Ønsker alle en riktig fin helg!

19 juni, 2006

Tracy Chapman konsert

Min tribute til Tracy












Igår hadde jeg min beste konsertopplevelse noensinne. Tracy Chapman var i Norge, og holdt intimkonsert på Sentrum Scene i Oslo. Lurte en stund på om jeg skulle ta meg råd til det, ettersom billettene var nokså dyre, men du verden som det var verdt pengene. Det var Leo og jeg som var der, og jeg er glad for at jeg ikke dro alene. Vi hadde ståplasser ganske langt fremme, og hadde god "utsikt". Publikum bestod heldigvis ikke av fjortisberter med skrikende stemmer og korte topper, men av den litt "eldre garde". Oppvarmingsartist Ben Taylor var en ålreit begynnelse på konsertkvelden. Alle visste jo med sikkerhet at det ville bli bedre. :)

Da klokken slo halv ti entret Tracy scenen, og jubelen gikk i taket. Hun åpnet med sangen "Say Hallelujah", noe som fikk hvert eneste hår på kroppen min til å reise seg. Det var fantastisk! Senere fulgte hun på med noen låter fra sitt nyeste album, samt en del av de gamle kjente og kjære, som; Fast Car (trampeklapp), Telling Stories, Talking About A Revolution og mange flere. Hun introduserte meg for en sang jeg har hørt lite på til nå, men som jeg idag allerede har spilt 4 ganger :-) Låten heter "Subcity". Utrolig bra. En stor applaus til bandets trommis, som var brennende engasjert og utrolig flink.

Da Tracy plutselig forlot scenen med et raskt vink og sa; "Goodnight!", var det et fåtall som aksepterte at konserten var over. I ti minutter var publikum i ekstase og klappet iherdig for å få hun ut på scenen igjen. Og ganske riktig; Ikke lenge etterpå kom en smilende Tracy Chapman ut på scenen og avsluttet det hele med "Baby Can I hold You Tonight", mens publikum ropte: "We love you Tracy!". Det store rastahåret skjulte et eventuelt smil, men både Leo og jeg konkluderte med at om hun ikke smilte med leppene, så må hun ha smilt med hjertet.

Tracy, jeg gir deg terningkast 6.

Og Leo, konserten hadde ikke vært den samme uten deg.

16 juni, 2006

Svarteputt med froskefutt

Disse bildene er tatt ved Svarteputt, som er et ferskvann bare noen hundre meter fra inngangsdøren vår. Vi har ikke badet der enda, men kun pirket litt med en pinne i vannet... Vi så nemlig tre tusen ni hundre og trettifem trillioner rumpetroll der, som nå sikkert har blitt til frosker, og... ja, da sitter jeg heller og "pirker" litt i vannskorpa for å si det sånn...





Asker-ulla














Denne sauen er en av mange ulldotter som tripper rundt på en grønn og fin eng ikke langt fra oss. Tror egentlig ikke den var veldig interessert i å bli tatt bilde av, men jeg snek allikevel til meg et lite bilde før den humpet videre.

"Ekstrem forvandling" på bloggen

Til undrende sjeler: Ja, jeg har byttet lay-out på bloggen min.
Idag ble det forresten mye skriving, men det var på tide med en liten oppdatering. Hvem sier at man trenger å være på reise for å skrive i bloggen sin ;-)

Ønsker alle en riktig GOD HELG!

Kort innpå

Petter og Ida: Hvordan står det til? Takk for koselig kort forresten. Håper dere har det bra. Hils kjente. Petter, får du fikset Photoshop tror du? Da er du isåfall en engel.

Nina: VELKOMMEN HJEM! Og du? Jeg leste om deg i Natt & Dag. En av de ti beste kokkene i Norge under 30 år!!! Det er STORT og DU er flink!

Mari:
Hvordan går det i den nye jobben? Trives du? Håper det. Hils dine, og spesielt Chessie ;)

Bente og bror: Kvisleis gjeng det? Er alt bra i meieribyen? Deilig med sommer :)

Silje, Lars og Iselin: Hvordan går det på Vinterbro? Vil gjerne ha bilder av den lille.

Erika: Hva skjer i Sverige? Lenge siden jeg har hørt fra deg. Leker livet?

Senja: Håper alt står bra til med dere, og at godværet holder seg en stund. :-)

Rørmyrveien: Håper dere har det bra, og at dere nyter litt fri og deilig sommervarme.

Leo: Du er mitt idol. Forresten, kanskje du skal ta din første dukkert i helgen? ;-) ***

Grattis til Kristin

Som har fått seg en knallbra jobb! Håper du kommer til og trives. Dette fortjener du! STÅ PÅ! Forresten, heretter kommer jeg bare til å ringe deg èn gang når det er noe, så kan du ringe meg opp igjen ;-) * ler * Liten spøk, men uansett så er det utrolig digg med firmatelefon. :)

Gratulasjoner til mine solstråler i Skiptvedt

CECILIA











Nå er du blitt stor jente. Du er vel snart høyere enn tante :(
Håper du hadde en fin bursdag 28. mai. Glad i deg. Ps. Jeg har en gave som ligger og venter på deg. I år er den hjemmelaget :)

DANIEL















Tøffingen til tante :-) Begynner å bli en stund siden din bursdag,
men siden jeg glemte å ringe, så kommer en liten hilsen nå. Håper det går bra med trail-kjøringen. Snart er det vel sommerferie, og det er vel supert? Har en forsinket bursdagsgave liggende her til deg også. Glad i deg.

Savner dere. Bursdagsklemmer fra tante Maria

Sommeridyll på Hurumlandet




















Bildene er fra en idyllisk øy utenfor Hurum, og er tatt med mitt "nye" speilreflekskamera.

Mine sommerblomster














En av årets første blomsterbuketter som jeg plukket, bestående av smørblomster og natt og dag. Hvorfor kan man ikke plukke blomster hele året? :(

Dagens sanganbefalinger

Har du ikke hørt disse låtene, så har du gått glipp av noe:

Shiny Happy People med R.E.M.
Paranoid Android med Radiohead
Don't Panic med Coldplay

Årets første plask

Det tok litt tid i år, men nå har jeg ihvertfall dyppet kroppen min i et ferskvann ikke langt unna, og la meg si det sånn; "Det var friskt!" Kan virke som om "pingletiden" forlenges med et minutt for hvert år som går, for det tok litt tid før jeg våget å kaste meg uti. Min umiddelbare reaksjon etter at stortåen min hadde pirket borti bunnen, og det oppsatte håret mitt ikke lenger var oppsatt, var å svømme alt jeg hadde inn til land igjen... Etter et par iherdige svømmetak slo det meg, det var jo ikke kaldt, men bare veldig forfriskende :) Etter noen ekstra byks i vannet og et par svømmetak til, klamret jeg meg til nærmeste flytebrygge og heiste meg opp. Følgende ting slo meg; Jeg var blitt litt mer pinglete enn året før, teknikken på å komme seg opp på en flytebrygge hadde rustet litt, og crawling hadde definitivt vært kjekt om jeg kunne. ;-)

Årets første dypp får terningkast 5. Det var deilig!

Ønsker dere alle en riktig god helg!

-Maja-