05 september, 2006

Steve Irwin er dødDen populære og kjente krokodillejegeren fra Australia er død. Han ble stukket av en rokke da han mandag formiddag jobbet med innspillingen av et nytt tv-program.

Fiskens 20 centimeter lange giftige pigg traff Irwin rett i hjertet da han snorklet utenfor Port Douglas nord i Queensland, og 44-åringen omkom nesten umiddelbart etter at han ble stukket rett i brystet av piggrokken.

Dødsulykken ble filmet, men bildene viser bare at han svømmer i vannet og at piggrokken stopper og snur seg. En av hans venner uttaler at det ikke var noe blod i vannet, det var ikke så åpenlst. Noe skjedde med dette dyret som fikk det til å reagere. Steve var på feil sted til feil tid, og hvis han hadde blitt truffet et annet sted hadde vi ikke snakket om et dødsfall uttaler West, en av Irwins venner. Selve dødsstikket ble ikke filmet.Kjentmenn pleier å advare mot den flate fisken. Den spisse piggen på den lange halen kan lage livstruende sår. Fisken lager en slags hvinelyd, og bruker halen som en pisk. Den kan bli over en meter mellom «vingespissene».

Ulykken skjedde klokken 11 lokal tid mandag i Australia. Produsent for TV-serien og Irwins gode venn, John Stainton sier krokodillejegeren ikke provoserte den giftige fisken. Videoen viser at den verdenskjente TV-kjendisen svømmer 2,5 meter over den giftige fisken før den snur og sender ham det fatale stikket.

- Han kom rett over rokken, før piggen går rett oppover og treffer ham i brystet og i hjertet, forteller Stainton.

- Høyst sannsynlig døde han umiddelbart da piggen traff ham. Jeg håper at han ikke følte noe smerte. Han døde mens han gjorde det han elsket mest, legger Stainton til.

Irwin ble dratt ut av vannet av kameramannen og en annen i TV-teamet. Han ble deretter flyttet over på en oppblåsbar redningsbøye. Deretter tok de to mennene ham med seg til Irwins båt, «Corc One» rundt 500 meter unna. Kameratene kjempet en nytteløs kamp i forsøk på å redde ham. Da redningshelikopteret kom til stedet var den populære TV-kjendisen død.

- Han var bare nesten ved bevissthet i minuttene etter stikket, og døde mens vennene hans fraktet ham til båten, sier en av mennene i TV-teamet.

Kona på fjelltur
Irwins kone, Terri var på fjelltur i Tasmania og nasjonalparken i Lake St. Clair da hun fikk beskjeden om mannens dødsfall. Hun reiste umiddelbart hjem til parets to barn, Bindi (8) og Bob (2).

Ved Steve Irwins dyrepark, Australia Zoo er de ansatte i sjokk etter å ha mottatt nyheten om at sjefen deres er død.

- Vi er alle ganske sjokkerte over dette, ha tålmodighet med oss, sa en av sikkerhetsvaktene mens han jobbet med å holde pressefolkene unna de besøkende som forlot parken.

Steve er av mange karakterisert som en genuin dyreelsker, men for andre kom det ikke som noen overraskelse at han nå er død. Han fremgangsmåter har til tider vært vågale og svært omdiskuterte.

Han skal tidligere ha uttalt «Jeg er ikke redd for å dø, hvis det dreier seg om en koala eller en krokodille eller en kenguru eller en slange, vil jeg redde den.»

Ingen kommentarer: