19 juni, 2006

Tracy Chapman konsert

Min tribute til Tracy
Igår hadde jeg min beste konsertopplevelse noensinne. Tracy Chapman var i Norge, og holdt intimkonsert på Sentrum Scene i Oslo. Lurte en stund på om jeg skulle ta meg råd til det, ettersom billettene var nokså dyre, men du verden som det var verdt pengene. Det var Leo og jeg som var der, og jeg er glad for at jeg ikke dro alene. Vi hadde ståplasser ganske langt fremme, og hadde god "utsikt". Publikum bestod heldigvis ikke av fjortisberter med skrikende stemmer og korte topper, men av den litt "eldre garde". Oppvarmingsartist Ben Taylor var en ålreit begynnelse på konsertkvelden. Alle visste jo med sikkerhet at det ville bli bedre. :)

Da klokken slo halv ti entret Tracy scenen, og jubelen gikk i taket. Hun åpnet med sangen "Say Hallelujah", noe som fikk hvert eneste hår på kroppen min til å reise seg. Det var fantastisk! Senere fulgte hun på med noen låter fra sitt nyeste album, samt en del av de gamle kjente og kjære, som; Fast Car (trampeklapp), Telling Stories, Talking About A Revolution og mange flere. Hun introduserte meg for en sang jeg har hørt lite på til nå, men som jeg idag allerede har spilt 4 ganger :-) Låten heter "Subcity". Utrolig bra. En stor applaus til bandets trommis, som var brennende engasjert og utrolig flink.

Da Tracy plutselig forlot scenen med et raskt vink og sa; "Goodnight!", var det et fåtall som aksepterte at konserten var over. I ti minutter var publikum i ekstase og klappet iherdig for å få hun ut på scenen igjen. Og ganske riktig; Ikke lenge etterpå kom en smilende Tracy Chapman ut på scenen og avsluttet det hele med "Baby Can I hold You Tonight", mens publikum ropte: "We love you Tracy!". Det store rastahåret skjulte et eventuelt smil, men både Leo og jeg konkluderte med at om hun ikke smilte med leppene, så må hun ha smilt med hjertet.

Tracy, jeg gir deg terningkast 6.

Og Leo, konserten hadde ikke vært den samme uten deg.

1 kommentar:

Erika sa...

Hej Maria!! Så roligt att läsa dina nya inlägg! De bilderna från vattnet är helt underbara, måste vara härligt att bo så nära där.
Jag mår jätte :-) bra. Har flyttat till en egen lägenhet i Örebro, jobbar och njuter av sommarens luft, dofter och långa promenader.. Mm!
Tracy Chapman, det var länge sen jag lyssnade på henne, jag får gå till Biblioteket och låna en skiva på en gång!
Du, sköt om dig ordentligt, så höres vi, massa kramar från Erika